World Tour flyboarding – Hydroflight

De Poseidon Games is een World Tour flyboarden / Hydroflight met stops in vier landen. Het is een competitie waarbij hydrosports in de spotlights staat en in het bijzonder het flyboarden (jetboard). Het is een open competitie waarbij de s’wereld beste flyboard riders elkaar ontmoeten. De atleten worden beoordeeld op style, techniek, risico en energie.

 

‘Poseidon is de Griekse god die heerst over de zee, vergelijkbaar met de Romeinse neef Neptunus.’

Poseidon Games flyboard word tour

Drietand Cup

De tour start in Australië waar de eerste Poseidon Champion wordt gekroond. Bij elk event ontvangen de atleten punten. Wie na vier events de meeste punten heeft wint de tour en gaat naar huis met de grote drietand cup!

De 2018 Poseidon Games Tour datums en locaties zijn:

  • Australie: 6 tot en met 8 april 2018
  • Singapore: 31 mei tot en met 3 juni 2018
  • New York: 3 tot en met 5 augustus 2018
  • Bermuda: 14 tot en met 17 september 2018

Poseidon Games Australië 2018 – World Tour Flyboarden

Het seizoen voor de hydrosport (op waterkracht aangedreven sport) staat eindelijk weer in de startblokken. De Gold Coast van Australië is de eerste spot waar de tour neerstrijkt. Dit is de eerste wereldwijde tour waar alle jetboarder / flyboarders aan mogen meedoen onafhankelijk van soort/merk board waar op wordt gevlogen. Bekijk hier welke atleten er mee doen in Australië!

Flyboard World Tour Poseidon games 2
Flyboard World Tour Poseidon games 1
Flyboard World Tour Poseidon games 3

Top Riders

Het niveau van de flyboard atleten is de afgelopen tijd enorm hard gestegen. Enkele riders hebben nu al zoveel ervaring opgedaan op het flyboard dat het een tweede natuur is geworden. Het is voor deze atleten net zo vanzelfsprekend en gemakkelijk als lopen. Deze World Tour is de eerste internationale krachtmeting van het seizoen en er wordt spektakel verwacht. Vier dubbele backflips, frontflips en super combinaties gaan er vertoond worden.

De atleet die in het oog springt het afgelopen seizoen is Daniel Guerra (Colombia). Hij is de pionier op het gebied van nieuwe tricks en een perfecte uitvoering daarvan. Hij is dan ook één van de grote favoriete bij de mannen. Echter moet hij zich nog wel bewijzen op grote toernooien. Bij het wereldkampioenschap flyboarden 2017 verloor hij nog in de finale van Demone Rippy. Hij is nu ook weer zijn grootste uitdager.

World Tour 2018

Het is geweldig om te zien dat de sport zich zo snel en professioneel ontwikkeld. Een open internationale competitie helpt de sport vooruit. De sport wordt toegankelijker voor het grote publiek. De atleten worden geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen en voor sponsoren wordt de sport steeds interessanter.

× Hoe kan ik je helpen?