Wat is een flyboard?

Een flyboard is in essentie een jetpack op waterkracht. Je draagt hem onder je voeten door middel van speciale bindingen. Onder het flyboard zitten twee uitlaten die via een hogedrukslang verbonden zijn aan een jetski.

Wanneer de jetski aangaat stroomt het water van de pomp via de slang naar de uitlaten van het flyboard. Hierdoor ontstaat stuwkracht. Door je gewicht te verschuiven en je voeten te kantelen kun je allerlei bewegingen maken in en boven het water. De jetski zelf volgt je terwijl je aan het flyboarden bent, dus je hebt altijd genoeg ruimte om rond te bewegen.

Zapata Racing

Het flyboard is uitgevonden door Franky Zapata, een professionele jetskiracer uit Frankrijk. Na jaren ervaring met het bouwen en onderhouden van jetski’s realiseerde hij zich dat de sterke waterpomp ook gebruikt kon worden om externe apparaten van stuwkracht te voorzien. Na diverse prototypes te hebben getest introduceerde hij in 2011 het flyboard. De YouTube video van zijn demonstratie werd in 15 dagen 2,5 miljoen keer bekeken. Binnen een jaar werden er voor het flyboard al wereldkampioenschappen georganiseerd.

Flyboarden is uniek binnen de extreme sports. Een flyboard is erg makkelijk te gebruiken – je hebt niet veel training of kracht nodig om lol te hebben. Dit betekent dat vrijwel iedereen ermee om kan gaan, ongeacht hoe oud of hoe fit je bent. Je hebt alleen een korte introductie nodig. Die krijg je van het FlyboardWorld team voordat je begint met flyboarden. Heb je die eenmaal achter de rug, dan ga je het water in om de eindeloze mogelijkheden van het flyboard te ontdekken.

Wil jij de fantastische adrenalinekick van ’s werelds coolste nieuwe extreme watersport ervaren? Reserveer jouw flyboard arrangement bij FlyboardWorld! Voor vragen of meer informatie kun je altijd contact opnemen met ons team.

× Hoe kan ik je helpen?