Trends in de hydrosports

De afgelopen jaren is hydrosports ontwikkeld van een zeer kleine en onbekende sport tot een sport die algemeen bekend is in Nederland. Hoe gaat de sport zich verder ontwikkelen? We hebben 2016 afgesloten en kijken uit naar de start van het seizoen in april/mei 2017. Welke trends gaan er in 2017 de flyboardmarkt veranderen?

Trend 1: Zapata Racing blijft door ontwikkelen

Het team van Zapata Racing zit niet stil. in 2016 heeft Zapata Racing de wereld versteld doen staan door het ontwikkelen van de Flyboard Air.

Zapata Racing komt in 2017 op de markt met een hoverboard 2.0. Zapata Racing wilt het hoverboarden voor meer mensen toegankelijk maken. Het Hoverboard 2.0 zal dan ook makkelijker te besturen zijn dan het originele hoverboard. Naar verwachting zal dit nieuwe product in de zomer van 2017 op de markt worden gebracht.

Zapata Racing is ook bezig met het ontwikkelen van een jetbike. Dit zal de contouren hebben van een motor en wordt ook weer via de slag aangedreven op waterkracht. Er is nog geen release datum bekend gemaakt.

Trend 2: Andere merken zullen zich gaan mengen in de Europese markt

Zapata Racing is hét merk in Europa voor de hydroflght producten. Zapata Racing was één van de eerste bedrijven die een product op de markt heeft gebracht waarbij er gevlogen kan worden op waterkracht. Met een sterk en groot netwerk van distributors in bijna alle Europese landen heeft Zapata Racing een sterke concurrentie positie opgebouwd.

Toch zijn er een aantal merken die zich graag zouden mengen op de Europese markt. De concurrentiestrijd is uiteindelijk goed voor de markt. De prijzen zullen dalen en de producten zullen alsmaar beter worden omdat de producenten zich willen blijven onderscheiden.

Trend 3: Riders worden beter

De riders van flyboard, hoverboard of jetpacks worden steeds beter. Het niveau van de riders op de WK’s is de afgelopen jaren enorm snel gestegen. In 2012 was één backflip voldoende om bij de beste van de wereld te horen. Nu is een dubbel backflip een minimumvereiste om je als rider te kwalificeren voor een wereldkampioenschap.

Ook in Nederland zien we dat het niveau van de riders omhoog schiet. Het gevolg van deze ontwikkeling? De flyboardshows die de mensen zien worden steeds spectaculairder. Flyboarden wordt meer dan het al was een showsport.

Trend 4: De sport gaat zich verenigen

In 2017 gaat de flyboardsport zich verenigen. Door het ontbreken van een nationale bond zijn het nu de gemeentes en provincies die de regels bepalen voor het flyboarden in Nederland. Een nationale bond kan de belangen behartigen van de ondernemers en de kwaliteit bewaken van de het aanbod in Nederland. De voordelen van een verbond gaan in 2017 zwaarder wegen dan de lasten van een verbond. In 2017 gaan de eerste stappen gezet worden voor een verbond van Nederlandse flyboardbedrijven.

× Hoe kan ik je helpen?