Flyboard Pro VS Flyboard Legend

Vanaf 2012 zijn er een aantal series van het flyboard van Zapata Racing op de markt gekomen. Op dit moment zijn er twee soorten flyboards te verkrijgen. De Flyboard Legend en de Flyboard Pro.

Flyboard Legend

Het Flyboard Legend is robuust en hufterproof. Door een minimalistisch ontwerp zijn er nauwelijks onderdelen die snel kapot kunnen gaan. Door het eenvoudig ontwerp van de Flyboard Legend is het board het meest geschikt voor bij het geven van flyboardlessen. Door zijn enorme stabiliteit is het gemakkelijker om het flyboarden te leren op een Flyboard Legend dan op een Flyboard Pro. Dit board heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Een paar honderd uur vliegen kan dit board gemakkelijk aan zonder veel onderhoud of hoge kosten.

Flyboard Pro
Flyboard Pro
Flyboard Legend
Flyboard Legend

Flyboard Pro

Het Flyboard Pro kwam in 2015 op de markt en is op een aantal punten sterk veranderd t.o.v. de Flyboard Legend. Het Flyboard Pro is een stuk lichter en heeft de mogelijkheid om je voeten onafhankelijk van elkaar te bewegen. Hierdoor kan er snel om de as gedraaid worden zonder dat de slang in de knoop zal gaan. Doordat het Flyboard Pro een stuk lichter is dan het Flyboard Legend is er meer mogelijk op het gebied van tricks. Een backflip maken op een Flyboard Pro is gemakkelijker dan op een Flyboard Legend.

Verbeterpunt

Bij beide boards worden de schoenen vast gehouden met bouten die vast gedraaid worden in het deck. Wanneer er regelmatig van schoenen gewisseld wordt is er een grote kans dat het schroefdraad kapot gaat. Dit kan erg vervelend zijn omdat er zonder schoenen niet geflyboard kan worden. Bij het wisselen van de schoenen dient men dus zorgvuldig om te gaan met het indraaien van de bouten.

Conclusie

Wanneer er gekeken wordt naar innovatie en welke mogelijkheden een board biedt is het Flyboard Pro duidelijk de beste. Echter is de keuze voor een board sterk afhankelijk waarvoor het board gebruikt gaat worden. Wil je zelf veel vliegen en heel goed worden dan raden wij het Flyboard Pro aan. Koop je een flyboard met het doel om flyboardlessen te geven dan zal ons advies het Flyboard Legend zijn.

× How can I help you? Available from 08:00 to 18:00